Easyscan

Vroege detectie van oogaandoeningen is van groot belang om verdere achteruitgang van het oog te beperken. Helaas worden sommige chronische oogaandoeningen nog altijd te laat ontdekt, en wordt het onderzoek ernaar als onprettig ervaren. Tot nu. Het oogonderzoek van de EasyScan lost dit op – oogaandoeningen kunnen eenvoudig en middels een zeer gebruiksvriendelijke ervaring gevonden worden. Onder leiding van R2Pro is de productie van de EasyScan gestart en is een bedrijf omvattend kwaliteitssysteem opgericht.

Het bedrijf: Easyscan BV

EasyScan B.V. is voortgekomen uit i-Optics - het originele bedrijf dat de EasyScan heeft ontwikkeld. Ze leveren oplossingen die zijn afgestemd op de behoeften van opticiens en optometristen die zich ontwikkelen in een snel veranderende en concurrerende omgeving.

Het product: Easyscan

Met het oogonderzoek van de EasyScan kunnen oogaandoeningen zoals AMD, diabetische retinopathie en glaucoom eenvoudig gevonden worden. Niet alleen kunnen afwijkingen in een heel vroeg stadium gedetecteerd worden, dit gebeurt ook nog eens middels een zeer klantvriendelijke ervaring.

De EasyScan maakt een foto van het netvlies. Bij gangbare netvliesbeeldvormingsapparaten moet de client voor gebruik gedruppeld worden. Dit druppelen zorgt voor het wijd open staan van de pupillen. Hierdoor blijft het zicht echter enkele uren beperkt en kan er bijvoorbeeld geen auto gereden worden. Het bijzondere van de techniek in de EasyScan is dat de client niet gedruppeld hoeft te worden. Het onderzoek met de EasyScan wordt daarom als heel klantvriendelijk ervaren!

Easyscan en R2Pro

R2Pro werd bij EasyScan betrokken toen het product nog maar in een eerste protoversie bestond. Onder leiding van R2Pro is de vertaling gemaakt van prototype naar produceerbaar medisch device. Dit was inclusief alle kwaliteitsprocessen voor product en bedrijf, maar ook ontwerpverbeteringen en het selecteren van productiepartners.

Client

Easyscan

Datum

31/01/2012

Categorie

Design, Electrical, Mechanical, New

nl_NLNederlands