hEyeway

Met de hEyeway van Het Rotterdams Oogheelkundig Instituut (R.O.I) kunnen er foto`s en video`s van het oog gemaakt en gedeeld worden. Hiervoor is een adapter ontwikkeld zodat een iPhone aan de spleetlamp gekoppeld kan worden om zo op een veilige manier het oog in beeld brengen. Deze technologie in combinatie met een app maakt het mogelijk om ter plaatse verdieping te bieden aan zowel patiënt en of collega. Een foto zegt vaak meer dan duizend woorden.

.

Het bedrijf: ROI

Het Rotterdams Oogheelkundig Instituut (R.O.I.) is het wetenschappelijk onderzoekinstituut van Het Oogziekenhuis Rotterdam. Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft een lange traditie in wetenschappelijk onderzoek waarbij het R.O.I zich feitelijk bezig houdt met de uitvoering hiervan.

 

Het R.O.I. werkt nauw samen met de oogartsen van Het Oogziekenhuis Rotterdam. Hiermee verzekert Het Oogziekenhuis Rotterdam zich van een professionele onderzoekstructuur om voor de toekomst verzekerd te zijn van verdere innovatie binnen de oogheelkunde.

Het product: hEyeway

De hEyeway is een eenvoudig en veilig platform om foto`s en video`s te maken en delen welke met een spleetlamp worden gemaakt. Dit is een optische tool om het oog in beeld brengen. De speciaal ontwikkelde adapter is ontworpen om een iPhone aan de spleetlamp te verbinden. De oogarts kan vervolgens met een daarvoor ontwikkelde app foto`s en video`s van het oog te maken en deze te delen met patiënt en collega.

Camera`s die aan een spleetlamp gekoppeld kunnen worden bestaan al. Vanwege de hoge kosten was dit niet wenselijk en werd de wens uitgesproken om te onderzoeken of een dergelijk idee tegen een budgetvriendelijke prijs ontwikkeld kon worden.

ROI en R2Pro

Aan R2Pro is gevraagd hoe een 3D print snel en tegen een acceptabele kostprijs vertaalt kon worden naar een serieproduct.

Maken van een ontwerp dat ook in kleinere series kan worden gemaakt bij een beperkte kostprijs en zonder investering in mallen.
Maken van prototypes
Testen in oogziekenhuis
Uitvoeren van productie
Opstellen van CE file voor dit medische product (klasse I)

Client

Rotterdam oogkundig instituut

Datum

27/06/2015

Categorie

Design, Electrical, Mechanical

nl_NLNederlands