Nine

Het diagnosticeren van kinderen met scheelzien kan tijdrovend en frustrerend zijn. Helemaal als ze stil moeten blijven zitten met hun hoofd in een kinsteun. Laméris Ootech en R2Pro hebben met deze kennis een Game Changer binnen de Oogheelkunde ontwikkeld; NINE. Een revolutionaire ontwikkeling op het gebied van strabismus (scheelzien) diagnostiek bij kinderen. NINE maakt gebruikt van de best beschikbare Remote Eye Tracking technologie en een bijzonder Design waardoor een kinsteun niet meer nodig is. Doormiddel van speciaal ontwikkelde spelletjes kan het kind de aandacht vasthouden. Het design zorgt ervoor dat de behandelaar beter contact en zicht heeft op het kind en hierdoor het onderzoek efficiënter met objectieve meetresultaten kan uitvoeren. Zo houden zowel client als behandelaar een goed gevoel over aan het onderzoek.

 

Het bedrijf: Laméris Ootech

Laméris is een specialistische leverancier voor de oogheelkundige praktijk. Van advies tot service! Zij zagen dat er een leegte was in apparatuur voor de orthoptie praktijk. Orhoptie houdt zich bezig met het diagnosticeren van het bewegingsapparaat van het oog met daarbij als beste voorbeeld: scheelzien. Na een uitgevoerde studie aan het VU medisch centrum in Amsterdam was het idee voor de NINE geboren.

Het product: NINE

NINE staat voor 9 richtingen waarnaar moet worden gekeken voor het betreffende oogonderzoek. Het apparaat zorgt voor het stimuleren van de patient om naar de verschillende richtingen te kijken. Dit gebeurt door middel van het aanbieden van een spel op een scherm. Tijdens het uitvoeren van dit spel worden de oogbewegingen gevolgd en analyses uitgevoerd.

Laméris Ootech en R2Pro

R2Pro is gevraagd om het LAB model van het VU Medisch Centrum te vertalen naar een verkoopbaar eindproduct. Wij hebben dit gedaan in volledige samenwerking met de Orthoptisten van het VU medisch centrum waardoor ook zij het gevoel hadden dat het apparaat voor hen ontwikkeld is. Laméris Ootech heeft vervolgens gekozen voor het revolutionaire concept waarbij apparaat en tafel zijn geïntegreerd en optimaal aansluit bij de patiënten en orthoptisten.

 

  • Uitgebreid gebruikersonderzoek in ziekenhuizen
  • Uitwerken van meerdere concepten, mechanisch, elektronisch, softwarematig
  • Concepten zijn beoordeeld door gebruikers en met deze resultaten gepresenteerd aan Laméris Ootech.
  • Zoeken van en samenwerken met diverse toeleveranciers.
  • Bij houden van de noodzakelijke documentatie voor medische regelgeving.
  • Uitwerking van het product tot een prototype die getoond is op het International Orthoptic Congress

Client

Laméris Ootech

Datum

31/05/2016

Categorie

Design, Electrical, Mechanical, Style

nl_NLNederlands