Doc One

 

Stel je voor, je hebt een operatie nodig. Je gaat het ziekenhuis of de kliniek binnen. Meldt je aan en gaat zitten op een stoel. Hoe prettig zou het dan zijn als je gaat zitten op een comfortabele stoel….  En je op die stoel zittend naar de OK wordt gereden… En je op die stoel geopereerd wordt… en na de operatie ook weer op die stoel wakker wordt? Novymed, een handelspartij in medisch meubilair, en R2Pro hebben de arts- en patiëntvriendelijke DOC-ONE operatiestoel gerealiseerd. Hiermee hoeft de patiënt niet meer van bed naar bed overgeheveld te worden en kan hij gewoon comfortabel op 1 stoel blijven zitten. Dit is fijn voor zowel arts als patiënt. Een dynamisch project van gebruikersonderzoek en gebruiksgemak tot een verbeterd ontwerp op mechanica, electronica, software, eisen specificaties en esthetiek.

Het bedrijf: Novymed International

NovyMed International BV is een toonaangevende leverancier van medisch meubilair voor ziekenhuizen en zorginstellingen zoals revalidatiecentra en verpleeg- en verzorgingshuizen. Naast producten van derden hebben ze ook een eigen productenlijn, waaronder de DOC ONE.

Het product: DOC ONE

Novymed en R2Pro hebben de arts- en patiëntvriendelijke DOC-ONE operatiestoel gerealiseerd. Hiermee hoeft de patiënt niet meer van bed naar bed overgeheveld te worden en kan hij gewoon comfortabel op 1 stoel blijven zitten. Dit is fijn voor zowel arts als patiënt.

 

Door samen te werken met zowel de eindgebruikers als de productiepartij en de softwarepartij, is een stoel ontworpen die aansluit bij de behoeftes van de gebruikers, in combinatie met de gewenste kostprijs en haalbaarheid.

 

Opklabare schouderdelen, verwisselbare hoofdeindes en een zeer breed bereik in mogelijke bewegingen zorgen ervoor dat de stoel geschikt is voor veel verschillende veelvoorkomende dagoperaties.

Novymed en R2Pro

Wat begon als een korte ontwerpvraag liep uit tot een hechte samenwerking. Zo waren wij geregeld te vinden in zowel ziekenhuizen voor een uitgebreid gebruikersonderzoek, als bij de productie partij voor het begeleiden en optimaliseren van de productie. Een kleine greep uit onze werkzaamheden:

  • Gebruikersonderzoek met artsen en verpleging
  • Redesign stoel voor bredere inzetbaarheid

Redesign stoel voor verbeterde productie en assemblage

Client

Novymed International

Datum

25/01/2019

Categorie

Design, Electrical, Mechanical, Style

nl_NLNederlands