Comet sensor holder

Een grote innovatie is geboren, maar er ontbreekt iets om de meest optimale resultaten te behalen met de innovatie. Daar heb je dan een accesoires voor nodig die helemaal specifiek gemaakt is voor een synergy met het product. Het plaatsen van medische senoren op het lichaam is niet zo makkelijk als het lijkt. Afdekken van licht, bescherming tegen krachten van buitenaf, het makkelijk plaatsen op het lichaam. De Comet sensor holder neemt alle functionaliteit van de Comet sensor en zorgt ervoor dat de meest optimale resultaten bereikt worden voor de meting.

Het bedrijf: Photonics Healthcare

Photonics healthcare is een prominente speler op het gebied van zuurstofmetingen in het bloed met een zeer hoge nauwkeurigheid. Dit hebben zij gedaan door de ontwikkeling van de Comet. Dit meetsysteem zorgt ervoor dat doormiddel van een non invasieve techniek zuurstof gemeten kan worden op alle plekken van het lichaam. Om een goede meting te krijgen met de Comet zijn er een aantal factoren die invloed hebben, waarvoor een product ontwikkeld is.

Het product: Comet sensor holder

De Comet sensor holder is het resultaat van extensieve testmethodes gecombineerd met een productietechniek die op kleine schaal te gebruiken is. Meer dan 30 verschillende versies van de sensor holder hebben gedurende het proces geleid tot een nauwkeurige, bio compatibel en MDR compliant product.

De sensor holder is gemaakt van een speciaal soort plastic dat goed werkt in combinatie met het plakken op de menselijke huid. Het product wordt gemaakt met een 3d printer waarbij de instellingen zeer nauw afgesteld zijn. Op deze manier kan een constante kwaliteit geleverd worden, waardoor het gebruik van het product gegarandeerd kan worden.

De geometrie is direct te relateren aan het beoogde gebruik, waarbij plaatsing, druk, lichtinval en eventuele externe krachten geminimaliseerd worden of tot intended rupture kunnen leiden.

Photonics Healthcare en R2Pro

Na het bedenken van de sensor en meer dan 30 tests te hebben gedaan, had Photonics Health Care behoefte aan een MDR gecertificeerd product voor gebruik in het ziekenhuis. Dit complete proces is van begin tot eind in samenwerking met Photonics healthcare en professionals uit het ziekenhuis ontwikkeld. Tijdens dit project zijn de volgende onderdelen aan bod gekomen:

  • Mechanisch ontwerp
  • Gebruikersonderzoek
  • Regulatory examination
  • Prototyping
  • Industrial design
  • Production

Client

Photonics Healthcare

Datum

15/02/2021

Categorie

Design, Mechanical, New

nl_NLNederlands