Co runner

Niet kunnen zien of horen, maar toch kunnen hardlopen – R2Pro en Running Blind maken dit mogelijk. Running blind helpt mensen met een (audio)visuele beperking met het beoefenen van een rensport, door als “buddy” samen met deze mensen te rennen en ze instructies te geven tijdens het rennen. Deze instructies worden met behulp van een hulpmiddel gecommuniceerd. Wij hebben een speciaal hulpmiddel gemaakt dat dit tijdens alle corona maatregelen nog steeds mogelijk maakt.

Het bedrijf: Running blind

Running blind is een stichting die mensen met een (audio)visuele beperking helpt met het beoefenen van een rensport. Dit doen ze door als “buddy” samen met deze mensen te rennen en ze te instrueren tijdens het rennen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van tools waarmee instructies van de “buddy” naar de renner worden gecommuniceerd. Deze tools variëren van primitief tot ingewikkeld, afhankelijk van de beperking van de renner. Om het rennen samen zo leuk en veilig mogelijk te maken, worden deze producten speciaal ontwikkeld voor deze mensen.

Het product: Corunner

Het product is een soort stang die de renner aan de ene kant vasthoudt, en zijn buddy aan de andere kant. De buddy kan met zijn hand bewegingen maken die doormiddel van de stang gecommuniceerd worden naar de renner. Door deze zogenaamde ‘commando’s’ weet de renner, zonder iets te kunnen zien of horen, toch waar hij naartoe moet of wanneer hij zijn snelheid moet veranderen. Tijdens de Corona pandemie moest er een nieuwe manier komen om dit op 1,5 meter te doen. Dit hebben wij voor elkaar gekregen doormiddel van het gebruik van carbon fiber buizen in combinatie met 3d print onderdelen. Het product kan uitgeschoven worden zodat het ook handzaam mee te nemen is voor vervoer. De stok is te verkorten tot ongeveer 700mm. Dit project hebben wij gedurende de coronapandemie in samenwerking met de vrijwilligers van Running blind ontwikkelt.

Running blind en R2Pro

Na het bedenken van het hulpmiddel, en een eerste ontwerp te hebben gemaakt, had Running blind behoefte aan een tastbaar product waarmee getest kon gaan worden. Daarom hebben we voor Running blind een serie prototypes ontworpen en gemaakt, allemaal net iets anders, die Running blind kan gebruiken voor gebruikersonderzoek en een uiteindelijk ontwerp. Tijdens dit project zijn de volgende onderdelen aan bod gekomen:

  • Mechanisch ontwerp
  • Prototyping
  • Industrial design
  • Production

Client

Running blind

Datum

22/12/2020

Categorie

Design, Mechanical, New

nl_NLNederlands