Rol bij R2Pro:  Design & Engineering

Ervaring:  10 jaar in product development

Specialiteit:  Design, Engineering, aesthetics, functional design

Opleiding:  TU Delft Industrial product design, Integrated product design

Stefan Breedveld

Design is een term die veel gebruikt wordt voor esthetiek of vormgeving. Voor mij als ontwerper gaat dit veel dieper. Ik probeer de schoonheid in al zijn facetten samen te smelten in de producten waar ik aan werk. De manier waarop iets gemaakt is, de manier waarop het licht reflecteert, de manier waarop je als gebruiker iets aanraakt, alles met de gedachte om kwaliteit uit te stralen. Het streven naar een kwaliteitsproduct voor iedereen die interactie heeft met het product, van producent tot eindgebruiker.

Mijn inspiratie probeer ik altijd te halen uit het kind dat ik vroeger was, kijkend naar science fiction als Star Wars, Jurassic Park en Back to the future. Hier zag je vormgeving, techniek, wetenschap en fantasie in de meest uiteenlopende versies. Een visie op een hele wereld, dit is hoe ik altijd naar een project kijk.

“Een goed ontwerp is streven naar perfectie, ook waar je het niet op het eerste gezicht ziet.”

Ik ben vooral verantwoordelijk voor het visualiseren en het bedenken van oplossingen voor de eindklant. Van eerste schets op papier tot de meest uitgewerkte tekening voor productie, ik zet mijn handtekening eronder.  Mijn werkzaamheden variëren van functioneel ontwerp, technisch ontwerp tot esthetiek en vormgeving binnen alle projecten die wij hebben. 

Een zeer gevarieerde hoeveelheid projecten in verschillende branches maakt het leven van een ontwerper erg gevarieerd. Ik kan in de ochtend werken aan een koffieautomaat en in de middag werken aan een operatiestoel. Elk type project heeft zijn uitdagingen en daarom werk ik bij R2Pro. Hier krijg ik de mogelijkheid om mijn visie en expertise los te laten op de diverse projecten die langskomen.

nl_NLNederlands